Genrep på NKS inför att första patienten tas emot

Inför flytten har till nya lokaler på NKS har planeringen varit minutiös. Allt har testats och övats. Det är nu klart för inflytt på det omstridda sjukhuset som kommer att ge högteknologisk modern vård för de alla svårast skadade och sjuka i vårt län och land.

Klinisk städning sker på varje yta för att det ska vara hygieniskt och säkert för att ta emot den första patienten som ska vårdas på avdelningen för hjärt- och kärl. En vecka senare kommer det första barnet att flytta in på barnkliniken.

Den 26 oktober hade man dessutom ett ”genrep”. Som redan tidigare förväntat var det ett antal problem som visade sig. Trots detta säger sig de ansvariga vara lugna inför den 20 november då den första patienten flyttar in på Nya Karolinska Solna.

Stanley Holsteiner, som är chef för Programkontoret för NKS säger: ”Skulle vi mot all förmodan inte hinna åtgärda något som är kritiskt, då driftsätter vi inte.“

Neonatologen Baldvin Jonsson säger inför att första barnet tas emot på barnkliniken: ”Patientsäkerheten är nummer ett, två och tre. Jag känner mig personligen nöjd. Det kommer att gå snabbt och säkert. Vi ser verkligen fram emot flyttdagen.”

Driftsövningen i oktober gav verksamheterna och de ansvariga väldigt mycket och ledningen har fullt förtroende att kunna driftsätta som planerat den 20 november.

Läs mer på:

http://www.lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2016/10/Klart-for-inflyttning-pa-omstritt-sjukhus/

http://www.lakartidningen.se/Aktuellt/

 

 

Nyheter/2016/11/Lugnt-pa-NKS-trots-genrepskaos/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *