S:t Eriks ögonsjukhus flyttar till Norra Hagastaden

NKS-området och Hagastaden är större än bara själva NKS.

I april beslutade Landstingsstyrelsen att från 2020 förhyra lokaler i en fastighet i Norra Hagastaden i anslutning till Nya Karolinska Solna (NKS) för S:t Eriks ögonsjukhus. Fastigheten, som ägs av Oslo Naeringseiendom A/S, kommer att anpassas i enlighet med S:t Eriks önskemål utifrån hur en ändamålsenlig effektiv ögonsjukvård ska bedrivas.

 

Genom flytten till Norra Hagastaden etablerar sig S.t Eriks ögonsjukhus mitt i regionens nya Life Science kluster med möjlighet att utveckla ett Eye Center of Excellens. I framtiden kommer mer ögonsjukvård bedrivas utanför akutsjukhusen samtidigt som mer högspecialiserad vård utförs på S:t Eriks ögonsjukhus. Mer samarbete och samordning kommer också att krävas för att klara behovet av utbildning och jourlinjer inom ögonsjukvården.

 

I fastigheten kommer även lokaler för privata vårdgivare och företag inom medicinteknik att finnas, vilket ger ytterligare möjligheter till intressanta samarbeten och synergieffekter.

 

Närheten till NKS är vital och kommer att ha fördelar för forskning och utbildning inom specialistområdet. När NKS är till fullo i drift kommer synergier att utvecklas för många patientgrupper i och med att S:t Eriks ligger i nära anslutning till NKS med anslutning via kulvert.

 

Flytten innebär att helt nya lokaler utformat enligt verksamhetens önskemål och krav vilket i sig kommer att möjliggöra effektivare vård och vårdflöden.

 

Eye Center of Excellence innebär att vården, näringslivet, och forskning och utbildning får förutsättningar för att kunna bedrivas i samma lokaler för att gynna ögonsjukvården till sin fulla potential.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *