Tematisk vård

Söndagen den 20 november flyttar den första patienten in på NKS. I samband med den stegvisa inflytten på Nya Karolinska Solna, NKS, innebär det inte bara nya lokaler och delvis ny utrustning för personalen på det nya akutsjukhuset. En ny organisation och nytt arbetssätt ska vara implementerat.

Patientens bästa är utgångspunkten för det nya tänket om tematisk vård. Enkelt uttryck så ska inte klinikerna var specialiserade inom ett enskilt område utan det är de funktioner och teman som patienterna behöver som är grunden. Först ut är hjärta och kärl och veckan efter flyttar de första barnen in på sjukhuset.

Det nya sättet att arbeta är inte det traditionella. Självklart uppkommer frågor. Dagens vård är beprövad men det innebär inte att den är utan problem. Även om det självklart finns en viss oro för det nya arbetssättet är ledningen och personalen över lag förväntansfulla att få arbeta enligt det nya. Den värdebaserade vården kommer att tillföra högre kvalitet till patienterna och i slutändan är det där fokuset ligger.

Sedan tidigare har man sett över möjligheterna att omorganisera och nu när man flyttar till nya lokaler har man ett gyllene tillfälle att ändra strukturen och öka graden av samarbete mellan olika discipliner. Det nya arbetssättet kommer att vara inspirerande och energigivande.

Läs mer på

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/ny-organisation-och-nytt-arbetsatt-pa-nya-karolinska

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *